Team

De kracht van Prostaatkanker Centrum Zuid zit niet alleen in de techniek, maar zeker ook in het team. We leren met én van elkaar. Door ervaring en inzicht te bundelen van de verschillende ziekenhuizen, kunnen we specialistische zorg bieden waarbij de patiënt centraal staat.

Het volledige team van Prostaatkanker Centrum Zuid is aanzienlijk uitgebreider dan de individuen die hieronder vermeld zijn. In elk ziekenhuis staat een volwaardige groep urologen, assistenten en verpleegkundigen klaar om u te assisteren bij uw diagnose en behandeling. Indien u besluit de prostaatverwijderingsoperatie te ondergaan, zult u in contact komen met de professionals van het Zuyderland en de contactpersonen in uw eigen ziekenhuis die hieronder worden weergegeven.

Casemanagers hebben een belangrijke rol in de zorg rondom de operatie voor prostaatkanker. Zij zijn het aanspreekpunt bij vragen over uw zorg vóór en na de operatie. Casemanagers zijn verpleegkundigen bij de poli urologie die verder zijn gespecialiseerd in de oncologie. Vaak worden ze ook (uro-)oncologieverpleegkundigen genoemd. De operatie voor prostaatkanker vindt altijd plaats in het Zuyderland. Daarom heeft u vóór uw operatie altijd een (extra) afspraak bij de RARP casemanager van Zuyderland. Komt u van één van de andere ziekenhuizen? Dan zijn de casemanagers van uw eigen ziekenhuis de contactpersonen voor uw vragen tijdens de diagnose en wanneer u weer thuis bent na de operatie.

Prostaatkanker Centrum Zuid

E-mail (data en onderzoek): li.driessen@zuyderland.nl