Operatie met de Da Vinci Xi robot

Binnen Prostaatkanker Centrum Zuid wordt de prostaatverwijderingsoperatie uitgevoerd met behulp van de Da Vinci Xi robot. Enkel onze urologen die zijn gespecialiseerd in prostaatkanker én in robotchirurgie voeren deze ingreep uit. Hierbij streven wij continu naar de allerbeste zorg door kritisch te blijven kijken naar alle resultaten.

ZH20231025 121

Tijdens de operatie

Tijdens de operatie wordt uw volledige prostaat verwijderd. Dit wordt een radicale prostatectomie genoemd. Ook het omliggende weefsel, een gedeelte van de plasbuis (dat door de prostaat heen loopt) en de zaadblaasjes worden weggehaald. Soms worden ook de lymfeklieren in de omgeving van de prostaat weggenomen. Als het mogelijk is, proberen we de zenuwen te sparen. De verbinding van de prostaat met de plasbuis wordt los geknipt en vervolgens wordt de prostaat verwijderd. Ter bescherming van de nieuwe aansluiting tussen de blaas en plasbuis wordt een (blaas-) katheter geplaatst, die gemiddeld een week blijft zitten.

Pkc platen

De uroloog bedient de robot, die reageert op zeer subtiele en precieze vingerbewegingen. In combinatie met de trillingvrije instrumenten van de robot, zorgt dit voor een zeer nauwkeurige operatietechniek.

  • Tot op de millimeter nauwkeurig opereren
  • Minder bloedverlies
  • Minder pijn
  • Minder infecties
  • Sneller herstel

Resultaten

Binnen Prostaatkanker Centrum Zuid focussen wij op onze resultaten in de breedste zin van het woord. Zo worden alle operaties volledig in kaart gebracht en geanalyseerd, maar kijken we ook naar de resultaten de voor u persoonlijk van belang zijn. Hierbij staat kwaliteit van leven centraal.

Ook de kwaliteit van onze operateurs is van wezenlijk belang. Hierbij letten wij op graadmeters als schone snijvlakken, complicaties en herstel na de operatie.

Wil je meer weten over onze resultaten? Lees hier verder.

Marc de jong Groot

Live stream: Prostaatkankeroperatie

Live stream: Prostaatkankeroperatie

MFOT20190805 002 klein Groot

Locatie

Alle prostaatverwijderingsoperaties worden uitgevoerd bij Zuyderland Medisch Centrum, te Heerlen. Dit is de locatie van onze Da Vinci Xi robot.