Bruins Max Urologie

Max Bruins

Prostaatkankerchirurg

‘Uroloog met een specialisatie in robotchirurgie’

Na het afronden van de opleiding Geneeskunde aan de Radboud Universiteit heb ik de opleiding tot uroloog gevolgd in het RadboudUMC in Nijmegen. Tijdens deze opleiding heb ik mij verder gespecialiseerd in de robot-geassisteerde prostaatchirurgie in o.a. het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis in Amsterdam en het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen. Ook heb ik gespecialiseerde robottrainingen gevolgd in onder andere Aalst (België). Daarnaast heb ik promotieonderzoek gedaan in Amerika aan de University of Southern California (USC) in Los Angeles in samenwerking met Radboud University.

Sinds 2020 ben ik werkzaam in het Zuyderland Medisch Centrum met als aandachtsgebied robot-geassisteerde prostaat- en blaasverwijderingen en ben ik één van de operateurs van Prostaatkanker Centrum Zuid. Wetenschappelijk onderzoek heeft nog steeds mijn speciale interesse waardoor ik ook een leidende rol heb in wetenschappelijke projecten binnen het Prostaatkanker Centrum Zuid.

'De patiënt gedurende het hele traject van diagnose, operatie èn nazorg kunnen begeleiden maakt het een prachtig en waardevol beroep’

De diagnose prostaatkanker heeft een enorme impact op het leven van een patiënt. Er moeten belangrijke beslissingen worden genomen en ik hecht er veel waarde aan om de patiënt gedurende dat hele traject zo goed mogelijk te begeleiden. Samen met onze fijne collega’s zetten wij ons iedere dag weer in om het beste behandelresultaat te bereiken voor al onze patiënten. Ik zie het dan ook als een voorrecht onderdeel uit te maken van dit team.

Ziekenhuis: Zuyderland

Badge: oncologisch uroloog, robotchirurg, prostaatkankerspecialist, wetenschappelijk onderzoeker

Promotie onderzoek: ‘Optimizing staging and treatment of muscle-incasive bladder cancer’, 2015, University of Southern California and Radboud University'

Zorgkaart Nederland