R Bos

Ronald Bos

Prostaatkankerchirurg

Nadat ik de opleiding Geneeskunde te Nijmegen heb afgerond, heb ik mijn dienstplicht vervuld als onderdeelsarts bij de Gele rijders te Schaarsbergen. Tijdens deze periode heb ik gewerkt op de afdeling urologie van het Radboud UMC in Nijmegen. Na een periode op de afdeling heelkunde in het Twenteborg ziekenhuis in Almelo en een wetenschappelijke stage als trialarts in het MUMC+ in Maastricht, ben ik begonnen in Eindhoven met de vooropleiding tot uroloog, gevolgd door een academische stage in Maastricht. Deze opleiding heb ik in het Catharinaziekenhuis in Eindhoven afgerond in 2002. Na de afronding van mijn opleiding ben ik begonnen als uroloog in het Máxima Medisch Centrum in Eindhoven en in het Elkerliek Ziekenhuis in Helmond. In deze periode heb ik ook een fellowship laparoscopie afgerond en was ik verantwoordelijk voor het uitbouwen van het niveau van de laparoscopie in zowel mijn eigen ziekenhuizen als in het Catharinaziekenhuis. Daarnaast heb ik in een aantal andere ziekenhuizen urologen geholpen om de laparoscopische operatietechniek verder te ontwikkelen.

‘Het opereren van prostaatkanker met de robot is op dit moment het meest geavanceerd, waardoor dit het minst belastend is voor zowel de patiënt als chirurg en de beste resultaten geeft’

Vanaf 2014 was ik werkzaam bij Elkerliek om vervolgens vanaf 2016 als gastoperateur in het MUMC+ in Maastricht te werken. Per 1 februari 2017 ben ik werkzaam bij Zuyderland Medisch Centrum, waar ik verantwoordelijk ben voor de robot geassisteerde chirurgie. Nu we met verschillende ziekenhuizen samenwerken voor de patiënt met prostaatkanker binnen Prostaatkanker Centrum Zuid (PKCZ), is het mijn missie om de technieken van de robotoperatie verder te perfectioneren, deze kennis en ervaring over te dragen op jonge urologen in opleiding en om (samen) de allerbeste te worden in de robotoperatie voor onze patiënten met prostaatkanker.

Ziekenhuis: Zuyderland

Badge: oncologisch uroloog, robotchirurg, prostaatkankerspecialist, opleider robotchirurgie

Zorgkaart Nederland