Tom hermans 2

Tom Hermans

Fellow prostaatkankerchirurg

Na afronding van mijn studie Geneeskunde aan de Universiteit Maastricht heb ik in 2021 mijn opleiding tot uroloog voltooid in het Catharina Ziekenhuis en Maastricht UMC+. Tijdens de opleiding en als uroloog bij het VieCuri Medisch Centrum heb ik me verder verdiept in de urologische oncologie. Ik behandel onder andere patiënten met nier-, blaas-, en prostaatkanker. Op wetenschappelijk gebied heb ik studies verricht over de behandeling van het spierinvasieve blaascarcinoom in Nederland en ben ik in 2019 gepromoveerd. Vanaf maart 2023 ben ik met een deelaanstelling verbonden aan het Maastricht UMC+. Hierdoor ben ik in de gelegenheid gesteld een fellowship te volgen in de robotgeassisteerde prostatectomie binnen Prostaatkanker Centrum Zuid (PKCZ). Ik ben dan ook zeer gemotiveerd om het beste uit dit fellowship te halen en onder goede begeleiding het optimale resultaat voor de patiënt te bereiken.

‘Elke man en elke prostaatkanker is anders, daarom is er steeds weer een gepersonaliseerde aanpak nodig’

De prostaatkankerpoli in het Maastricht UMC+ biedt mij de mogelijkheid tot extra verdieping. Op deze manier en door ervaring in mijn naaste omgeving hoop ik steeds beter aan te kunnen voelen wat er in deze mannen en hun familie omgaat. Zo kunnen we samen tot een gepaste oplossing komen. Op termijn zou ik vanuit deze functie ook een wetenschappelijke bijdrage willen leveren om beter inzicht te krijgen in de functionele uitkomsten (o.a. plasklachten) na diverse behandelingen voor prostaatkanker.

Ziekenhuizen: Maastricht Universitair Medisch Centrum+, VieCuri Medisch Centrum.

Badge: oncologisch uroloog, fellow robotchirurg, medisch wetenschappelijk onderzoek.

Promotie onderzoek: ‘Perioperative and Surgical Treatment for Muscle-Invasive Bladder Cancer in the Netherlands’, 2019, Utrecht University