Tom hermans 2

Tom Hermans

Fellow prostaatkankerchirurg

Nadat ik de studie Geneeskunde aan de Universiteit Maastricht had afgerond, heb ik mijn opleiding tot uroloog in het Catharina Ziekenhuis en MUMC+ voltooid in 2021. Vervolgens ben ik mij gaan verdiepen in de urologische oncologie. Ik behandel onder andere patiënten met nier, blaas en prostaatkanker. Op wetenschappelijk gebied heb ik met name studies verricht over de behandeling van het spierinvasieve blaascarcinoom in Nederland en ben ik in 2019 gepromoveerd. Met veel plezier werk ik in het VieCuri Medisch Centrum. Sinds maart 2023 ben ik vanuit het MUMC+ met een deelaanstelling verbonden aan het Prostaatkankercentrum Zuid (PKCZ) en in de gelegenheid gesteld een fellowship in de robot geassisteerde prostatectomie te volgen. Ik ben zeer gemotiveerd om het beste uit dit fellowship te halen en onder goede begeleiding het optimale resultaat voor de patiënt te bereiken.

‘Elke man en elke prostaatkanker is anders, daarom is er steeds weer een gepersonaliseerde aanpak nodig’

De gespecialiseerde prostaatkanker poli in het MUMC+ bied mij de mogelijkheid tot extra verdieping. Op deze manier en vanuit ervaring in mijn naaste omgeving hoop ik steeds beter aan te kunnen voelen wat er in deze mannen en hun familie omgaat, om zo tot een gepaste oplossing te komen. Op termijn zou ik vanuit deze functie ook een wetenschappelijke bijdrage willen leveren om een beter inzicht te krijgen in de functionele uitkomsten (o.a. plasklachten) na diverse behandelingen voor prostaatkanker.

Ziekenhuizen: Maastricht Universitair Medisch Centrum+, VieCuri Medisch Centrum.

Badge: oncologisch uroloog, fellow robotchirurg, medisch wetenschappelijk onderzoek.

Promotie onderzoek: ‘Perioperative and Surgical Treatment for Muscle-Invasive Bladder Cancer in the Netherlands’, 2019, Utrecht University