Patiëntervaring

De heer Beurskens

"Een dag later werd ik ontslagen uit het ziekenhuis en een week daarna was ik al verlost van de katheter en hechtingen. Vanaf dat moment ging het steeds beter. Als ik er nu op terugkijk, vind ik dat alles zeer voorspoedig is verlopen."

Lei Beurskens2

De 71-jarige Lei Beurskens uit Steyl werd een jaar geleden behandeld voor prostaatkanker. “Dokter De Jong heeft me vooraf heel goed geadviseerd over de mogelijkheden. Toen ik hoorde dat ik of bestraald of geopereerd kon worden, maakte ik in overleg met mijn vrouw snel de keuze. Bestralen is een optie, maar ik zeg liever: weg is weg, dus laten we kiezen voor een operatie. In juli vorig jaar werd ik geopereerd. Een dag later werd ik ontslagen uit het ziekenhuis en een week daarna was ik al verlost van de katheter en hechtingen. Vanaf dat moment ging het steeds beter. Als ik er nu op terugkijk, vind ik dat alles zeer voorspoedig is verlopen.”

Lei Beurskens

Goed bijgestaan

De operatie werd uitgevoerd door VieCuri-uroloog De Jong in Heerlen. Het voortraject en de nazorg vonden plaats in VieCuri Venlo. “De hele afdeling heeft me heel goed bijgestaan. Op dit moment worden mijn waardes nog elke drie maanden gecontroleerd en tot dusverre voel ik me heel goed. Ik ben vrijwilliger bij het Wereldpaviljoen in Steyl. Daar krijg ik, net als van mijn tweede passie modeltreinen, veel positieve energie van. Het scheelt dat ik totaal geen beperkingen ervaar na de operatie, behalve dat ik tegenwoordig wat vroeger naar bed ga. Maar daar kan ik goed mee leven!”