De Prostaat Praat Poli

Vanaf vrijdag 24 mei gaat de Prostaatkankerstichting samen met Prostaatkanker Centrum Zuid een mooi initiatief starten om patiënten met prostaatkanker verder te ondersteunen. Wees welkom op de ‘de Prostaat Praat Poli’!

ZH20231025 023

17 mei 2024

Aankondiging: Persoonlijke gesprekken voor patiënten met prostaatkanker

Met trots kondigen wij een nieuw initiatief aan om patiënten met prostaatkanker verder te ondersteunen.

Zorgen en spanningen rondom de diagnose en bijwerkingen van behandeling kunnen een grote impact hebben op het dagelijks leven. Denk daarbij aan ongewenst urineverlies, veranderingen in seksueel functioneren en hormonale invloeden. Deze onderwerpen kunnen moeilijk bespreekbaar zijn met partner, familie of vrienden. Daarom introduceren wij een laagdrempelige mogelijkheid om één-op-één het verhaal te kunnen delen.

Wie zijn de gespreksleiders? 

De gesprekken zullen worden gevoerd door twee vrijwilligers van de Prostaatkankerstichting. Zij zijn tevens lotgenoten.

Patiënten kunnen zich melden bij de balie Urologie op Oost 35 in Zuyderland Sittard. Vervolgens zal het gesprek in een kamer bij de poli urologie plaats gaan vinden.

Voor wie? 

Dit initiatief staat open voor álle patiënten met prostaatkanker, ongeacht in welk stadium van de ziekte zij zich bevinden. Zolang de behandeling heeft plaatsgevonden in één van de vijf ziekenhuizen van Prostaatkanker Centrum Zuid (Zuyderland, Maastricht UMC+, VieCuri medisch centrum, Laurentius ziekenhuis of Elkerliek ziekenhuis), kan de patiënt en eventueel partner terecht bij de Prostaat Praat Poli.

Wij hopen dat dit nieuwe initiatief een waardevolle steun biedt aan degenen die worstelen met de uitdagingen van prostaatkanker. Door het bieden van een veilige en vertrouwelijke omgeving willen wij de drempel verlagen om open en eerlijk over deze problemen en zorgen te praten.

Wanneer?

Op iedere vierde vrijdag van de maand, van 10:00 tot 12:00 uur, kunnen patiënten met prostaatkanker in een vertrouwelijke en persoonlijke setting spreken met ervaren vrijwilligers van de Prostaatkankerstichting. Deze gesprekken vinden plaats in Zuyderland Sittard, beginnend vanaf vrijdag 24 mei.

Bekijk hier de folder voor meer informatie.