Ronald Bos

Prostaatkanker chirurg gespecialiseerd in robot-geassisteerde chirurgie.

Da-vinci specialist

Zuyderland

Ronald Bos

Nadat ik de opleiding geneeskunde te Nijmegen heb afgerond, heb ik vanuit mijn dienstplicht als onderdeels-arst bij de Gele rijders te Schaarsbergen vervult. Tijdens deze periode heb ik gewerkt op de afdeling urologie van het Radboud ziekenhuis te Nijmegen. Na een periode op de afdeling heelkunde in het Twenteborg ziekenhuis te Almelo en een wetenschappelijke stage als trialarts in het MUMC te Maastricht, ben ik  begonnen in Eindhoven met de vooropleiding, gevolg door een academische stage in Maastricht. Deze opleiding heb ik in het Catharinaziekenhuis te Eindhoven afgerond in 2002.

Loopbaan

Na de afronding van mijn opleiding ben ik begonnen als uroloog zowel in het MMC-Eindhoven als in het Elkerliek. In deze periode heb ik ook een fellowship laparoscopie afgerond en heb was ik verantwoordelijk voor het uitbouwen van de laparoscopie zowel in zijn eigen ziekenhuizen als in het Catharinaziekenhuis uit gebouwd tot het hoger niveau. Daarnaast heb ik in een aantal andere ziekenhuizen urologen geholpen de laparoscopische operatietechniek verder te ontwikkelen.

Vanaf 2014 was ik werkzaam bij Elkerliek om vervolgens in 2016 als gastoperateur in het MUMC te Maastricht te werken. Per 1 februari 2017 ben ik werkzaam bij  Zuyderland, waar ik o.a. verantwoordelijkben voor de robot-geassisteerde chirurgie.

Aandachtsgebieden

Minimaal invasieve chirurgie, laparoscopie, robotchirurgie van nier-, blaas-, en prostaatkanker en het perfectioneren van deze technieken. Het overdragen van kennis en ervaring op jonge urologen in opleiding.