Ronald Bos

“Prostaatkankerchirurg gespecialiseerd in robotgeassisteerde chirurgie”

Da Vinci robotspecialist, prostaatkankerspecialist

Zuyderland Medisch Centrum

Over Ronald Bos

Nadat ik de opleiding geneeskunde te Nijmegen had afgerond, heb ik  mijn dienstplicht vervuld als onderdeelsarts bij de Gele rijders te Schaarsbergen. Tijdens deze periode heb ik gewerkt op de afdeling urologie van het Radboud UMC in Nijmegen. Na een periode op de afdeling heelkunde in het Twenteborg ziekenhuis in Almelo en een wetenschappelijke stage als trialarts in het MUMC+ in Maastricht, ben ik  begonnen in Eindhoven met de vooropleiding tot uroloog, gevolgd door een academische stage in Maastricht. Deze opleiding heb ik in het Catharinaziekenhuis in Eindhoven afgerond in 2002.

Loopbaan

Na de afronding van mijn opleiding ben ik begonnen als uroloog in het Máxima Medisch Centrum in Eindhoven en in het Elkerliek Ziekenhuis in Helmond. In deze periode heb ik ook een fellowship laparoscopie afgerond en was ik verantwoordelijk voor het uitbouwen van het niveau van de laparoscopie in zowel mijn eigen ziekenhuizen als in het Catharinaziekenhuis. Daarnaast heb ik in een aantal andere ziekenhuizen urologen geholpen om de laparoscopische operatietechniek verder te ontwikkelen.

Vanaf 2014 was ik werkzaam bij Elkerliek om vervolgens vanaf 2016 als gastoperateur in het MUMC+ in Maastricht te werken. Per 1 februari 2017 ben ik werkzaam bij  Zuyderland Medisch Centrum, waar ik verantwoordelijk ben voor de robotgeassisteerde chirurgie.

Aandachtsgebieden

Minimaal invasieve chirurgie, laparoscopie, robotchirurgie van nier-, blaas-, en prostaatkanker en het perfectioneren van deze technieken. Het overdragen van kennis en ervaring op jonge urologen in opleiding.