Max Bruins

“Uroloog met een specialisatie in robotchirurgie”

Uroloog

Zuyderland Medisch Centrum

Over Max Bruins

Na het afronden van de opleiding geneeskunde ben ik gestart met de opleiding tot uroloog in het Radboud UMC in Nijmegen. Tijdens deze opleiding heb ik een speciale interesse voor prostaat- en blaaskanker ontwikkeld.

Robotchirurgie

In 2015 heb ik een promotieonderzoek naar blaaskanker afgerond, dat ik grotendeels verricht heb aan de University of Southern California in Los Angeles. Dit centrum staat binnen de urologie bekend als koploper op het gebied van robotgeassisteerde operaties en in deze periode ben ik dan ook enthousiast geworden over robotchirurgie.

Nadien heb ik verscheidene trainingen en de opleiding in de robotchirurgie gevolgd in het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis en het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis met als focus robotgeassisteerde prostaatchirurgie. Per 1 februari 2020 ben ik werkzaam in het Zuyderland Medisch Centrum.

Patiënt centraal 

De diagnose prostaatkanker heeft een enorme impact op het leven van een patiënt. Er moeten duizend verschillende beslissingen worden genomen en ik hecht er veel waarde aan om de patiënt gedurende dat hele traject zo goed mogelijk te begeleiden.

Als Prostaatkanker Centrum Zuid zetten wij ons dagelijks in om het beste behandelresultaat te bereiken voor al onze patiënten, door regionaal onze resultaten te evalueren en ervaringen te delen. Ik zie het dan ook als een voorrecht onderdeel uit te maken van dit team.