Prostaatkankerzorg vereist samenwerking om de beste kwaliteit te kunnen garanderen
Prostaatkanker Centrum Zuid is een samenwerking tussen het Maastricht Universitair Medisch Centrum, Zuyderland Medisch Centrum, Elkerliek Ziekenhuis, Laurentius Ziekenhuis en VieCuri Medisch Centrum

De beste zorg? Doen we samen!

Prostaatkanker Centrum Zuid is een samenwerking tussen het Maastricht Universitair Medisch Centrum, Zuyderland Medisch Centrum, Elkerliek Ziekenhuis, Laurentius Ziekenhuis en VieCuri Medisch Centrum. Dit samenwerkingsverband is ontstaan vanuit een gezamenlijke wens om de kwaliteit van prostaatkankerbehandelingen te optimaliseren. Door de toenemende complexiteit van de prostaatkankerzorg is superspecialisatie, en daarmee ook samenwerking, nodig om de beste kwaliteit te kunnen garanderen.

Innovatieve operatietechnieken

Alle operatieve ingrepen binnen Prostaatkanker Centrum Zuid worden uitgevoerd met de Da Vinci operatierobot. Dankzij deze innovatieve operatietechniek kan de prostaatverwijderingsoperatie worden uitgevoerd via een kijkoperatie. Door de operatie op deze manier uit te voeren, herstelt u over het algemeen sneller en heeft u minder kans op complicaties.

Gespecialiseerde en ervaren chirurgen

Onze specialisten voeren jaarlijks meer dan 200 operaties uit met behulp van de Da Vinci operatierobot. Onze operateurs hebben zich gespecialiseerd in het gebruik van de robot en in het uitvoeren van prostaatverwijderingsoperaties. Hierdoor kunt u zich ervan verzekeren dat u in goede handen bent en dat u zorg van de hoogste kwaliteit krijgt.